Mäyräkoiria voidaan viedä koiranäyttelyihin, ja niiden kanssa voi harrastaa tokoa. Mäyräkoiraa voi käyttää myös metsästyskokeissa. Kokeet jakaantuvat luola- (Lut, Lume), ajo- (Mäaj) verijälki- (Mejä) ja vesiriistakokeisiin (Veri). Vanhan käyttökoirarodun voidaan todeta olevan jakautumassa näyttely- ja käyttölinjoihin.

Agility ei ole hyväksi mäyräkoiran selälle.

Mäyräkoiraa käytetään paljon luolametsästyksessä, mutta sitä voidaan käyttää myös maan päällä tapahtuva ajometsästykseen. Suomessa sitä käytetään metsäjäniksen,rusakon,ketun ja metsäkauriin metsästyksessä apuna. Myöskin valkohäntäpeura ja joskus hirvi kuuluvat sen ajoeläimistöön. Suomessa hirven ajamiseen (haukkuen) soveltuvat alle 28 cm säkäkorkeuden omaavat koirat. Käytännössä puhdasrotuisista puhutaan tällöin vain mäyräkoirista.

Mäyräkoiran kanssa voi toki olla kotonakin, mutta Mäyräkoira tarvitsee liikuntaa, eli lenkeilläkin täytyy käydä! Sen lisäksi Mäyräkoiran kanssa täytyy leikkiä paljon. Koti Mäyräkoirat tarvitsevat paljon huolenpitoa, jos olet koko ajan sen kanssa. Varsinkin jos lähdet lomalle, ja koirasi jää kotiin...